Alles heeft een ritme

Gepubliceerd op 16 augustus 2023 om 17:45

Elke nieuwe maan maak ik een collage, die beeld geeft aan wat me op dat moment of de komende maand zoal bezighoud en vaak ook de tijd van het jaar weerspiegelt... mijn manier om me te verbinden met het natuurlijke ritme.

Alles heeft een ritme

 

Ken je hem (nog)? Het liedje: ‘Alles heeft een ritme’ van Frizzle Sizzle…  ‘Neem de tijd voor alle dingen/leef je eigen ritme/alles kun je laten swingen/in je eigen ritme’.

Nu het nieuwe yoga seizoen weer voor de deur staat zit dat liedje vandaag in mijn hoofd. Nog 1,5 week en dan ga ik weer terug in het/een ritme. En ik niet alleen natuurlijk. De scholen beginnen weer net als sportclubs, hobby clubs etc. Kortom we veranderen massaal weer van een vakantieritme waarin alles net wat losser kon, naar een wat duidelijker, vastomlijnder ritme. Sommige mensen vinden het heerlijk,  anderen hebben wat meer tijd nodig om er aan te wennen. Zelf vind ik het zowel jammer als fijn. Persoonlijk heb ik nl wel baat bij wat structuur, dan gaat alles net ff wat gemakkelijker en hou ik het overzicht, maar hoe heerlijk was aan de andere kant de vakantie en dan met name het op vakantie zijn. Geen wekker, geen nieuws (nog geen snippertje) geen vaste tijd voor het avond eten, wel bosbessen plukken voor het ontbijt, yoga voor de tent, wandelingen door het bos en een biertje bij terugkomst in de middagzon.. genieten dus!!

Maar als je goed oplet in de natuur dan zie je dat alles een ritme heeft.. na de dag komt de nacht en na de zomer de herfst. Dus ondanks dat de wereld om ons heen ons soms graag doet geloven dat het altijd meer en beter moet, is er gewoonweg sprake van een natuurlijke cyclus. Een cyclus van opbouw en afbraak, leven en sterven, inademen en uitademen.

Als je dat kan omarmen en de waarde inziet van dat totaal plaatje word het leven wat lichter. Het hoort er namelijk gewoon bij!

Zo ook het weer beginnen na de vakantie…. En ik moet zeggen: dit jaar heb ik er extra veel zin in! Ik mag namelijk beginnen in een gloednieuwe studio die ik de afgelopen weken met veel plezier geschilderd en ingericht heb. Ik ben de laatste dingen nog aan het regelen, maar het ziet er al prachtig uit! Ik hoop hier veel mooie momenten mogen ontstaan, in yogalessen en op creatieve vlak, met workshops, intuïtief schilderen en open studio’s

Laten we samen weer in beweging en in ons ritme komen, ik kijk ernaar uit jullie weer te ontmoeten!

Ps. Wil je meer verbinding met het ritme van de natuur? Wat denk je dan van yoga/meditatielessen op het ritme van de nieuwe en volle maan? Of  een leuke workshop “je leven in balans” op de herfstequinox (de dag dat het licht en donker even lang zijn).. Het komt er allemaal aan, kijk voor actuele data in de agenda en geef je op!

En denk eraan… Leef je eigen ritme

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.